Menu
Pletterij Debat en Cultuur

Pletterij wint eerste BIM Podium Prijs

Beroepsvereniging Voor Improviserende Musici (BIM)

Home > BLOG > 2019 > Pletterij wint eerste BIM Podium Prijs

Met een saluut aan de collega podia, de musici, het BIM-bestuur en de vrijwilligers. En met een woedende uithaal naar de overheid over de hemeltergend slechte financiële positie van de Nederlandse jazzpodia. Hoe kunnen we in hemelsnaam de musici een redelijke gage bieden als de podia nauwelijks geld hebben om te bestaan. Let wel: grotendeels gedraaid op vrijwilligers! ‘’

Aldus incasseerde muziek- en debatpodium De Pletterij te Haarlem afgelopen week de eerste BIM Podium Prijs. De prijs is uitgereikt door de Beroepsvereniging Voor Improviserende Musici (BIM).

De winnaar werd bekend gemaakt in het BIMHUIS tijdens een speciale editie van BIMLAB. De Pletterij krijgt een financiële bijdrage van € 2.000 te besteden aan artiesten voor speciale optredens die anders niet mogelijk zouden zijn op dit podium.

Arno Duivestein nam namens De Pletterij de prijs in ontvangst. “Wij zien dit als een grote eer en een erkenning voor de enorme inzet van de staf en de vrijwilligers om een welkom podium voor zowel musici als voor publiek te zijn. De Pletterij ziet het ook als een erkenning voor de consequente programmeerkeuze van avontuurlijke muziek die door de grote podia al snel als ‘risicovol’ wordt gezien.”

De Pletterij viel bij de jury van de BIM Podium Prijs op door de kwalitatief goede programmering. Artiesten roemen daarnaast ook de sfeer van dit podium. “Uit alles spreekt passie, liefde en betrokkenheid”. Dat geldt niet alleen voor het podium en de organisatie, maar ook voor de bezoekers die de weg naar deze locatie weten te vinden. De prijs is ook een cadeau aan die concertbezoekers. Zij maken het mogelijk dat deze muziek op vele plekken gespeeld wordt en dragen zo bij aan een vurige en actuele jazzscene.

Pletterij

Bron:

www.jazzism.nl/nieuws/pletterij-wint-eerste-bim-podium-prijs/

21 Okt 2019
TOP

F

X

W

E

M